Športni kotiček Seznam forumov Športni kotiček
Šport & zabava & druženje
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




Smledniška avantura

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Športni kotiček Seznam forumov -> Slavkov brlog
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
slavko
osamljeni jezdec


Pridružen/-a: 18.05. 2007, 18:21
Prispevkov: 10243
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 02 Maj 2010 03:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

SMLEDNIŠKA AVANTURA (1.del)



Prejšnji dan mi je Bojan omenil, da bi bilo dobro sestaviti nekakšno MTB turco, med Kranjem in Smlednikom. Seveda je pa glavni poudarek na Smlednik in njegovo okolico. In ker te kraje poznam kot svoj žep, sem ta izziv sprejel. Izgleda pa da ima Bojan v planu nekakšno MTB rundo, ki bi združevala Kranjčane in okoličane. Nekaj je omenjal Šenčurjane, ter Kranjsko rundo. Kaj točno je mislil še ne vem, o tem se bo potrebno še pogovoriti. No danes sem tako že prevozil en lep kos trase, ki sem jo večina že poznal. Presenetil pa me je teren nad Dornicami, in mislim da je idealen za MTB kolesarje. Seveda sem zaenkrat še Sv.Tilna izpustil, toda nekako ga bom poizkusil vklopiti v turco samo.

Danes sem sicer zvozil kar zahtevnih 33km., saj sem letos opravil le dve krajši ravninski vožnji na gorcu. Žal pa me je ujela pozna ura, tako da bo potrebno za drugi del trase, nameniti še kakšen drugi dan. Vsekakor pa mislim, da ko bo turco končana, da bo zneslo nekje 40+ kilometrov. Torej lahko računamo na nekje štiri do pet ur pohajkovanja. Vmes so jasno všteti še določeni ogledi, kolesarjenje, pa tudi krajše pavze. Kdaj točno bo organizirana skupinska vožnja še ne vem (verjetno enkrat poleti), kajti še prej bom Bojana povabil, da greva prevoziti to traso.

Še današnje fotografije. No zadnje tri so iz stare zaloge gradiva.
http://www.mojalbum.com/slavko1/smledniska-avantura Very Happy
_________________
http://www.bicikel.com/sl/samoevidenca/
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
slavko
osamljeni jezdec


Pridružen/-a: 18.05. 2007, 18:21
Prispevkov: 10243
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 02 Maj 2010 03:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

SMLEDNIŠKA AVANTURA (2.del)

( Predvidena dolžina trase: od 45 do 48km. )

Danes uspešno zaključil nalogo, ki mi jo je zadal Bojan Udovič. Seveda sva pa danes tudi konkretno podebatirala, kakšne načrte ima glede tele MTB turce, toda zaenkrat mora ostati skrivnost. Very Happy Vsekakor sem se pa danes namučil kot že dolgo ne. Embarassed Sicer sem skupno zvozil 43km. toda od tega je bilo 23km makedama, in od te cifre, je bilo 15km, živega hudiča.

Blata, stezic, klancev, potem je tu še iskanje in orintiranje itd...Nekajkrat sem seveda tudi zašel, toda na koncu sem odkril pravo traso, ki bo od Kranja in tu okoli peljala večinoma po makedamu, kolovozih in stezicah. Trasa naj bi bila dolga nekje 40km ali še čez, od tega bo le kakšnih 5 ali 6 km asfalta. Bojan mi je sicer predlagal naj speljem traso tako, da bomo asfalt le prečkali če se da, toda mislim da je to maxsimum, kar sem lahko skupaj spravil.

No hudič bo tudi z orintacijo, predvsem zadnji kilometri do Zbiljskega jezera (VERJE)! Toda imam vse zabeležno in poslikano, tako da mislim da bo šlo. Z Bojanom sva tudi dogovorjena, da bo v kratkem opravila predogled trase, nato se bo pa izjasnil, če bo kje še kaj potrebno popravljati. Vsekakor vam pa zagotavljam da gre za naporno traso, še posebno če bo razmočen teren. Proti večeru še uredim fotke, ki so od danes zelo zanimive. Razz Razz Urediti moram še približen zemljevid.

P.S. Nujno bi rabil dobro dušo ki ima gorca, in ki ima na biciklu ( GARMINA )! Kajti rabimo natančen zemljevid trase, pa tudi dodatna statistika bi prav prišla. Torej če je kdo zainteresiran ga toplo vabim na predolged trase. Very Happy

Aja pa še to. Danes sem za raziskovanje trase cirka 20km., porabil neverjetnih ( 5ur ) . Shocked Laughing Laughing

Zbiljsko jezero (Verje)

Panoramski pogled na Šmarno goro


Vse fotografije, najdete na: http://www.mojalbum.com/slavko1/smledniska-avantura Very Happy
_________________
http://www.bicikel.com/sl/samoevidenca/
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
slavko
osamljeni jezdec


Pridružen/-a: 18.05. 2007, 18:21
Prispevkov: 10243
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 02 Maj 2010 03:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

SMLEDNIŠKA AVANTURA (3.del)

(Kot vidite je sedaj zemljevid nekoliko spremenjen, in tako naj bi po novem zneslo okoli 60km.)

Včeraj sva z Bojanom64, ki se je javil da mi razkače določene nove predel v južnem delu trase, opravila ogled teh predelov. Iz Kranja sva jo odrinila mimo Mavčič do Smlednika, od koder sva nato nadaljevala za cerkvijo v Smledniku mimo Brezovca, naprej proti Verjanski gmajni. Tam sva si ogledala tisto mojo stezico nad gozdno cesto, odkoder sva se spustila do naselja pri Zbiljskem jezeru. Od tega naselja sva nadaljevala naprej cirka 500 metrov, nakar sva se zaustavila pri spomenik žrtvam izdajstva. Tam sva si tudi ogledala postojanko, kjer sta se do odkritja skrivala partizan in partizanka. Od tam sva nadaljevala do rojstne hiše (Franca Rozmana Staneta), poveljnik glavnega štaba narodno osvobodilne vojske, ki je preminil leta 1944. Nekaj dni po smrti, so ga proglasili za narodnega heroja Jugoslavije. Pokopali so ga v Grobnici narodnih herojev v Ljubljani. Moram pa priznati da mi je okolica hiše neznansko všeč, pa tudi spomenik in okolica sta takšna, kot si ga takšen heroj zasluži. V hiši pa nisem bil, saj je bila zaklenjena. Se bom pa še dodatno pozanimal, če si da hišo kaj ogledati.

Skratka Slovenci kar malo zapostavljamo te naše heroje. Mimogrede, do včeraj sploh nisem vedel, da se je v tem kraju rodil Franc. Po njem so poimenovali tudi vojašnico na Vrhniki, ki si jo ob dnevu odprtih vrat, tudi lahko ogledate. Od tukaj sva nato nadaljevala do znamenitega vrelca, ki pa niti ni kaj preveč vroč. Odkar so odprli terme Snovik pri Kamniku, naj bi bila temperatura vode nekoliko nižje. Ugotovljeno je bilo, da je ta termalni izvir povezan s termalno vodo izpod Krvavca, ravno tako kot Snovik. In od tukaj sva nadaljevala do brvi, ki nas popelje čes prekrasno reko Savo. Med ogledom reke sva tudi ugotovila, da je Sava dokaj čista. Ima namreč tisto lepo zeleno barvo. Most je bil zgrajen v letu 1934, kar dejansko pomeni, da ima že muzejsko vrednost. Seveda so ga pa vmes že tudi obnovili. In potem ko sva prečkala reko, sva se zapeljala južno ob reki Savi, vse do brzic v Tacnu. Gre za eno krasno stezo, ki nas sprva popelje čez prekrasen travnik, in se trasa zaključi na zapornicah nad brzicami. Tukaj sva nato obrnila nazaj, in se odpravila še na ogled hidroelektrarno Medvode. Tam pred elektrarno se tudi nahaja (račji otok) ki so ga umetno naredili, in tam so tudi postavili valilnice za race. Le te so se nato naselile kar same, ravno tako kot so se labodi, na Zbiljskem jezeru. Kot se že ve, se na Zbiljskem jezeru nahaja precej večja populacija labodov, kot se jih pa nahaja na Blejskem jezeru.

No od elektrarne sva jo pa nato mahnila po cesti čez Mavčiče nazaj proti Kranju. Nekje vmes sva si tudi ogledala hišo (Zavrh pod Šmarn ogoro), v kateri je prebival Jakob Aljaž. Toda zaradi odaljenosti, ta hiša nebo uvrščena v samo traso. V bistvu ni hiša nič posebnega, če odštejem tistim miniaturni stolp pred hiši. Notri je povsem prazna, je pa obnovljena. Skratka kot vidite, nam ti kraji med Kranjem in Ljubljano, ponujajo veliko zanimivosti. Razz Torej osrednji del, in južni del Smledniške avanture, sta tako dokončno zapečatena. Sledil bo še četrti del, to je teren okoli Valburge pri Smledniku, kjer bo sledil ogled tankovskega oporišča, bivše JLA. Prav tako moram raziskati še Dobruško jamo, ki bo vmeščena v traso takoj na začetku.

Rojstna hiša narodnega heroja, Franca Rozmana Staneta.

Most čez reko Savo.


Dodatne fotografije so na: http://www.mojalbum.com/slavko1/smledniska-avantura

Še nekaj malega o Francu Rozmanu Stanetu: http://sl.wikipedia.org/wiki/Franc_Rozman-Stane

Še enkrat se pa zahvaljujem Bojanu64, za včerajšnje vodenje, in izčrpno predavanje. Very Happy
_________________
http://www.bicikel.com/sl/samoevidenca/
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
slavko
osamljeni jezdec


Pridružen/-a: 18.05. 2007, 18:21
Prispevkov: 10243
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 02 Maj 2010 10:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Bil opozorjen s strani Bojana, da sem si privoščil nekaj napak.

Pisarski škrati so odpravljeni. Prva napaka je bil tisti mostiček, ki mu vsi pravijo brv. Torej sedaj je omenjen kot brv. Potem je tisti račji otok, kjer so ga umetno naredili, in kjer so postavili valilnice. Tretji kiks je pa bil, termalni izvir Straža, ki se nahaja v Spodnjih Pirničah. Sam sem ga nekako umestil pod Verje.

Ja tole o Straži je pa bilo krasno za prebrati, in res upam da ga nebodo z dodatno pozidavo dokončno usjali. Sej kot sva že govorila tam pri tisti predelovalnici biomase, če sem prav razumel, res vse skupaj ne paše v ta prostor. Če pa uničijo še ta izvir in preostale prelepo pokrajino ob Savi, potem bodo ti kraji dokončno izgubljeno za vedno. Isto se dogaja s tem predlom, ki je na sliki spodaj. Kot mi je nekaj dni nazaj povedala neka ženska, nameravojo še dodatno izsekati gozd, širiti golf igrišča, pa tudi naselje naj bi se povečalo. Če bo temu res tako, potem bo dokončno odšel v zgodovino še en lep kotiček, te sicer lepe Verjanske gmajne, pa tudi ostalih predelov pod Brezovcem. Evil or Very Mad

Jebat ga, žal živimo v takšnem sistemu, kjer sta očitno vrednoti le denar in pohlep. Rolling Eyes Torej čimbolj vse zazidati, po možnosti z tako stavbno arhitekturo, ki še dodatno kvari izgled pokrajine. Embarassed Vam povem tukaj okoli Kranja so zgradili takšna naselja, da ne veš ali je bajta, bunker, ali pa mrliška vežica. Če taka skrpucala spadaja v Alpsko državo, potem sem očitno jaz počen. Embarassed Vse čestitke pa raznim naravovarstvenikom, ki se borijo po svojih močeh, da bi ohranili vsaj delček tega kar imamo. Razz
_________________
http://www.bicikel.com/sl/samoevidenca/
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
slavko
osamljeni jezdec


Pridružen/-a: 18.05. 2007, 18:21
Prispevkov: 10243
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 21 Maj 2010 17:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Poštar....


Danes si rekel, da bi se mi ta vikend priklopil na furi. Torej jutri si vabljen ob 9.00 ( SKB banka), na tole Smledniško vukojebino. Laughing Samo najprej se zapeljeva do Žagarja, kajti na današnjem prostem treningu po Starem Gradu, sem ofnal zadaj špico. Very Happy Mr. Green

O današnjem dogajanju bom še poročal, prav tako je nastalo nekaj akcijskih fotk. Razz
_________________
http://www.bicikel.com/sl/samoevidenca/
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
slavko
osamljeni jezdec


Pridružen/-a: 18.05. 2007, 18:21
Prispevkov: 10243
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 21 Maj 2010 18:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Torej danes sem ob 16.30 štartal na novo turco, ki pa je potekala po delu Smledniške avanture. Po planu sem vozil le do Starega Gradu, in nato nazaj proti Kranju. Je pa ob štartu v Kranju rahlo rosilo, toda nekako sem slutil, da mi bo vreme naklonjeno. In ne boste verjeli, res mi je bilo. Praktično ni bilo nobenega deževja, celotno traso sem vozil po suhem. Razz Cool In potem je sledil prvi resen vzpon po stezici, kjer pa sem ofnal špico zadaj. Že večkrat mi je kar prišlo med špice pa ni bilo nič, toda danes sem jo počil. Med špice je prišel kos veje. Toda brez težav sem lahko nadaljeval vožnjo proti Staremu gradu. Grad sem sicer nato obšel, in sledil je divjo spust v Smlednik, odkoder sem nato nadaljeval po polju, mimo Valburge pri Smledniku. In nato gasa naprej do doma. Danes sem tako odpeljal krasnih 36km, od tega je bilo vsaj 25km makedama in stezic. Cool Preživel sem res krasno popoldne na kolesu, pa tudi žgal sem ga kar dobro. Za vseskupaj sem porabil dobre dve urici.

Torej kot sem že omenil, jutri ob 9.00 pred SKB banko Primskovo štartam na celotno Smledniško avanturo. Samo še prej bo treba skočit do Žagarja, da mi sanira zadnji obroč. Jutri se mi bo tako pridružil moj stari prijatelj Uroš/ Poštar. Le kje se mi je skrival vse te mesece. Embarassed Twisted Evil Mar je na skrivaj pilil formo za najino prvo letošnjo MTB furo? Laughing Odgovor bomo dobili jutri. Mr. Green

Seveda pa tudi danes ni šlo brez poziranja. Sad


Nekaj dodatnih fotk dobite na: http://www.mojalbum.com/slavko1/sezona-2010 Question
_________________
http://www.bicikel.com/sl/samoevidenca/
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Sebek
Super Senna


Pridružen/-a: 14.09. 2007, 19:50
Prispevkov: 2998
Kraj: Slovenska Bistrica

PrispevekObjavljeno: 21 Maj 2010 20:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ej slavko kaj že imate tak toplo da si v kratkih hlačah. Mi tu na štajersekm zmrzujemo, zato pa smo šem 21.5.2010 kurili za toploto. Smile Smile Smile Smile Smile

Dober si ti. Kapo dol. Sad Sad Sad Sad Sad Sad Sad Sad
_________________
Fante iz Kranja ptič je pravi,
Nasprotnik zmer dobi po glavi.
A ko Robi z mize skoči,
Avstrijcem kakšen živec poči!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran AIM - AOL Instant - naslov
slavko
osamljeni jezdec


Pridružen/-a: 18.05. 2007, 18:21
Prispevkov: 10243
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 21 Maj 2010 20:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ma kakšen mraz, saj je neverjetnih 15 stopinj. Laughing Mr. Green Very Happy
_________________
http://www.bicikel.com/sl/samoevidenca/
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Sebek
Super Senna


Pridružen/-a: 14.09. 2007, 19:50
Prispevkov: 2998
Kraj: Slovenska Bistrica

PrispevekObjavljeno: 21 Maj 2010 20:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja če bi bilo pri nas 15 stopinj dopoldan bi bilo fajn. SIcer mi je pa bilo dopoldan tudi vroče kljub 10 stopinjam
Laughing Laughing Laughing Laughing
_________________
Fante iz Kranja ptič je pravi,
Nasprotnik zmer dobi po glavi.
A ko Robi z mize skoči,
Avstrijcem kakšen živec poči!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran AIM - AOL Instant - naslov
slavko
osamljeni jezdec


Pridružen/-a: 18.05. 2007, 18:21
Prispevkov: 10243
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 22 Maj 2010 15:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

PRVA TURCA JE ZA NAMI



Evo danes prvič odpeljal celotno turo, in moram priznati da je kar težka. Ni ni lahka, pa tudi dolga je. Embarassed No kakorkoli, z Urošom sva danes zvozila 59,35km., za kar sva porabila kar 3ure 43minut, povprečja je bilo za 15,94kmh. Ja na takih turah gre res počasi, pa tudi teren je kar razgiban. Ene trikrat sva celo zašla, predvsem tam po Verjanski gmajni sem spet imel težave, toda kljub vsemu sva vse zvozila. Vreme je pa tudi zdržalo, čeprav je že zjutraj rosilo, toda večino dneva je bilo sončno. Kar se Uroša tiče je očitno v dobri kondicije, saj je dobro grizel klance, čeprav sva nekajkrat moralo sestopiti. Toda vseskupaj nisva prehodila niti za 100 metrov, kar pove to, da sva res dala vse od sebe.

Uroš je tudi videl moj prekrasen padec, in to sredi polja na ravnini. Embarassed Laughing Very Happy Ma ravno nakazal sem mu kako krasno se vidi Šmarna gora, nakar sem zapeljal na nek rob na kolovozu. Me je zmetalo ko norca, toda sem se potem nekako vrgel na hrbet. Škoda ker ni ravno takrat slikal, saj je rekel da sem se res dobro ujel. Laughing Laughing No ostalo kje sva vozila je pa itak znano, tako da nebi šeenkrat ponavljal. Aja na Strarem gradu je Uroš častil ravnokar spečeni sirov zavitek , tega tudi pozna naš NE555. Very Happy

Prava poslastica je ravno ta zavitek, in vam povem, v celi vesoljni Sloveniji ga nihče ne zna tako pripraviti, kot to naredijo tu. Danes so gori tudi na veliko pekli (jagenjčka), pa tudi otrok je bilo veliko. Zraven so pripeljal iše ponija, gre za majhnega konjička, da so ga otroci mal ojahali. Skratka ne vem kaj naj še dodam, dan je bil popoln. Videla sva nekaj izjemno lepih krajev, in kot sem opazil, je bil Uroš zelo navdušen nad tole Smledniško avanturo. Edino kar je manjkalo je bil še kakšen naliv, ki bi vse skupaj še dodatno vse začinilo. Sicer pa itak sledijo nove fotografije, ki bodo marsikaj povedale. Seveda je bilo pa vmes tudi nekaj smešnih zapletov, in to takoj po spustu iz Starega gradu. Laughing

Evo lepo sem mu rekel da naj vozi za menoj, toda poba je hotel dirkati in me prehitel ravno v trenutku, ko sem načrtno zapeljal iz kolovoza strmo navzdol. Potem tip gleda kje sem, in me sprašuje kako sem prišel dol. Ja turco sem tudi tako začinil, da se peljemo tudi malo prosto po prešerno. Very Happy No kaj kmalu se nam prikaže neka skrita steza, ki naju je pripeljala do glavne ceste v Smledniku. Aja pa že dopoldne sva odpeljal še dodatnih 8 km., tako za trening. Tako da je danes padlo dobrih (67km.), kar pomeni da je to letos moja najdaljša MTB vožnja. Prav tako pa tudi od Uroša.

Zbiljsko jezero

In še znamenita brv. Brez dvoma sta ti dve najlepši fotografiji, ki mi jih je uspelo narediti danes.


Album si oglejte na: http://www.mojalbum.com/slavko1/smledniska-avantura Very Happy
_________________
http://www.bicikel.com/sl/samoevidenca/
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
slavko
osamljeni jezdec


Pridružen/-a: 18.05. 2007, 18:21
Prispevkov: 10243
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 22 Okt 2010 14:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Nekaj današnjega, poznojesenskega potepanja.


Takole je izgledal moj današnji kratki kolesarski dan, in to malo po ovinkih, na Stari grad nad Smlednikom. Današnje fotografije, bi verjetno znale biti povšeči, Mateju iz Smlednika. Wink Res lepa narava, pa še danes je eden najlepših dnevov v zadnjem času. Že jutri bo spet vse bolj turobno. In takole sem tokrat izpustil gozdno cesto, in se iz Kranja podal po stezicah.

Te jesenske barve, so prav privlačne. Kaj bi dal, da bi bilo še več takšnih dni kot je bil današnji. Razz

Začetek vzpona na Stari grad. Pa kakšen mir je bil, nikjer žive duše. Tole je tudi predel, kjer navzdol leti tudi 50kmh.+

In tokrat me je presnetila, urejenost okolice gradu. Nič več plevela, in grmičevja. Very Happy

Pa spet jest. Laughing Smer Sv.Tilen.

Nakar po prekrasnem gozdu, prvič ozremo Šmarno goro.

Pred natanko letom dni, smo tja gori tudi imeli nočno vožnjo. Bilo je lepo, spomini so lepi. Vse ki vas mikajo strmi vzponi, tukaj na pladnju imate predlog. Smlednik- Repnje- Sv.Tilen- Stari Grad- Šmarna gora- Smlednik. Torej danes je bilo sicer kratkih (31km.+), pa vendarle sladkih.

_________________
http://www.bicikel.com/sl/samoevidenca/
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Športni kotiček Seznam forumov -> Slavkov brlog Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.